Sedan tog jag mig an Johanna Schreibers nya bok "Tolv veckor med dig" som handlar om Linnéa och Jacob som möts på ett bröllop och får en het natt tillsammans. De har väldigt olika bakgrund och liv så de går skilda vägar. Men så upptäcker Linnéa att hon är gravid och de båda bestämmer sig för att leva ihop på prov i tolv veckor. Boken har blivit omskriven eftersom ämnet abort är ett ganska ovanligt och kanske oväntat tabubelagt område att skriva om. Medryckande, lättläst, rolig och allvarsam i en skön mix.
fredag 28 augusti 2020
Feelgood som en stor varm kram?
måndag 17 augusti 2020
Läs boken innan serien
Den hyllade författaren Fredrik Backmans roman "Björnstad" utspelar sig på en liten ort i Sverige. Handlingen kretsar kring det lokala hockeylaget och hur ett helt samhälle blundar för ett brott som begås av en ung man på väg in i vuxenlivet. Den handlar om vänskap och människors solidaritet mot varandra. Om machokultur och unga kvinnors utsatthet och vilka normer vuxenvärlden lär barnen. I höst kommer boken som tv-serie. Läs boken innan du ser serien.
torsdag 6 augusti 2020
Tre bra faktaböcker!
Familjen av Johanna Bäckström Lerneby (2020). Boken om maffiaklanen i Göteborg. I mer än tio år har Johanna Bäckström Lerneby kartlagt en familj som med sitt skräckvälde styr och kontrollerar Angered utanför Göteborg. Liknelser har gjort med den Italienska maffian där våld, vapen och knarkhandel är bas för verksamheten. Johanna har gjort ett imponerande researcharbete med bland annat intervjuer med familjens överhuvud. Jag kunde inte lägga ifrån mig boken.
Morden i Bjärred av Elisabet Höglund (2019). Boken skildrar hur det gick till den 9 januari 2018 när en hel familj hittades död i en villa i Bjärred i Skåne. Två minderåriga flickor hade mördats av sina föräldrar. Även föräldrarna hittades döda. Det är en fruktansvärd historia, och har vi egentligen rätt att gräva i en familjs tragedi? Men jag kunde inte låta bli att läsa boken. Det hela var så svårt att förstå. En "lyckad" familj, mamma pappa och två döttrar, föräldrarna var högutbildade jurister med välavlönade arbeten. Alla möjligheter för ett bra liv. Hur kunde det gå så illa?
I händelse av min död av Kerstin Weigl och Kristina Edblom (2019). Journalisterna Kerstin Weigl och Kristina Edblom har i tio års tid dokumenterat vartenda fall i Sverige där en kvinna blivit dödad av sin partner. Det är en samling vittnesmål och en kartläggning av samtliga kvinnor som fallit offer för en mans besinningslösa vrede. Nästan alla utav dessa 299 kvinnor visste vad som skulle hända, ändå kunde det ske. Boken blir en liten upprättelse till offren ingen orkade lyssna på.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)