onsdag 22 november 2017

Sköldpaddor hela vägen ner av John Green

ÄNTLIGEN!!
Nu är John Green tillbaka med en ny bok, och den går i samma anda som alla hans andra. Det vill säga, mycket bra!

Aza har ett litet problem. Hon kan inte sluta tänka på bakterier. Om hon äter något har hon bakterier i magen som bryter ner maten. Om hon har ett sår kan hon få bakterier i det och då blir det infekterat. Får hon en infektion från bakterier måste hon äta antibiotika, och då ökar risken att få Clostridum difficile. Och den kan man dö av.

Azas kompis Daisy har läst en nyhet, en miljardär har försvunnit! Russel Picket försvann spårlöst en natt. FBI är inkopplade och letar efter honom. Nu har hans företag utlovat $100.000 till den som har information som leder till återfinnandet.
Daisy tycker att hon och Aza ska leta efter Picket, lösa mysteriet och därmed få alla pengarna.

Aza kände Russel Pickets son Davis när de var små. Daisy kommer på en plan så de ska råka träffa Davis. Han kanske vet något om sin försvunna pappa? Om inte annat så kan de leta ledtrådar när de är hemma hos honom.

Davis Picket, sonen, bor tillsammans med sin bror i ett jättestort hus. Han är alltid orolig kring nya personer, för han vet aldrig om någon vill lära känna honom, eller bara komma åt hans pengar. När Aza (och Daisy) dyker upp är han visserligen glad att träffa Aza igen, men självklart funderar han på om de bara är ute efter pengarna.

Men Aza lyckas bevisa att hon bara är ute efter att lära känna Davis. Davis vill ha något mer, men Azas tvångstankar om bakterier gör inte situationen så enkel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar