torsdag 12 april 2018

Anna och den franska kyssen av Stephanie Perkins


Vädret utomhus kanske inspirerar några varmare känslor?


Ni vet den där underbara pirrande känslan av att vara förälskad? Den där kolsyrande känslan i magen när man kollade på den man gillade. Nervositeten så fort ni båda är i samma rum. Och längtan efter att den skulle vara närmare, samtidigt som man inte vågar göra något själv? Tänk er då att den ni så gärna vill ha, har en flickvän.
Annas pappa har bestämt att Anna ska börja på en internatskola i Paris, Frankrike. Hon vill inte. Hon vill stanna med sin bästa kompis och killen hon är på g med. Men det spelar ju ingen roll.
Första kvällen hon är ensam på sin nya skola bryter hon ihop och gråter. Hennes granne hör henne och vill trösta. Det startar en nära vänskap mellan dem. Anna får vara med i Merediths grupp och lär känna Étienne St. Clair, skolans snyggaste kille. Han och Anna klickar direkt och de blir vänner, bästa vänner.
Men Anna blir störtkär i St. Clair, men får nöja sig med att bara vara vän med honom eftersom han har flickvän. Ibland verkar det dock som att St. Clair också har djupare känslor för Anna. En gång när Anna och St. Clair blir ensamma på skolan över Thanks giving sover de tillsammans i Annas säng. Helgen de spenderade ensamma tillsammans gör deras knepiga förhållande ännu starkare. Men ju bättre det blir, desto svårare blir det att vilja vara mer än vänner för det finns så mycket att förlora. 
Anna och den franska kyssen är en fantastisk historia om att vara ung och kär. Det är en av de bästa feel-good böckerna jag har läst. Anna och St. Clairs vänskap verkar pendla mellan vänskap och förälskelse med varje årstid.

Otroligt beroendeframkallande och löjligt romantiskt bok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar